keskiviikko 3. joulukuuta 2008

Haaveita.Sateenvarjon alla -blogin heldy heitti minua mielekkäällä haasteella! Minun täytyy listata viisi villeintä haavettani. Haaste vähän arvelutti minua, sillä en ole pitkään aikaan miettinyt yhtään sitä, mitä minä itseasiassa haluan. Olen päivä kerrallaan elävä ihminen ja tulevaisuuden ajatteleminen lähinnä ahdistaa. Sen takia en ole uskaltautunut pohtimaane edes sitä, mitä minä tulevaisuudelta - tai edes nykyhetkeltä - oikein haluan! Mutta ehkä tästä saisi jonkinlaista ajatuksen tynkää aikaiseksi..

1. Mielekäs ammatti. Tahdon päästä töihin, missä viihdyn. Mikään Siwan tai Salen kassa ei kuulosta houkuttelevalta. Tahdon töitä joissa voisin toteuttaa luovuuttani. Olen oivallinen kirjoittaja ja piirtäjä, myöskään valokuvaajan taidoissani ei ole vikaa. Jollain näistä voisi ehkä myös elättää itsensä? Mauri Kunnas on ollut yksi idoleistani kautta aikain. Olisi mahtavaa kirjoittaa ja kuvittaa lastenkirjoja, uskoisin olevani siinä hyvä. Myöskin toimittajan virka kiehtoisi. Uutisjuttujen kirjoittaminen tai ihan vain valokuvaaminen olisi mahtavaa uteliaan ja tiedonjanoisen luonteenikin takia.


2. Varakkuus.
Tahdon olla varakas. Rahaa tulee olla sen verran, että sillä pystyy sujuvasti elättämään itsensä ja sen lisäksi vielä tuhlaamaan turhuuksiin. Shopppailu on minulla verissä enkä tahtoisi elää ns. köyhää elämää, sillä makuni on niin pirun kallis. Rakastan Dieselin vaatteita ja jokainen varmasti tietää missä hintaluokissa Dieselin tuotteet liikkuvat. Olisin onnellinen jos minulla olisi rahaa ostaa edes kerran vuoteen muutama Dieselin vaate.3. Elää yhdessä poikaystävän kanssa. En ole koskaan ollut kovin sitoutuvaa tyyppiä. Tai ainakaan en koskaan uskonut itsestäni niin. Haahuilin vain yksin ja kahmin ympärilleni liikaakin irtosuhteita, etsien kliseisesti sanottuna "sitä oikeaa". Sitten tutustuin nykyisen poikaystäväni kanssa ja olemme olleet yhdessä vasta runsaan puoli vuotta, mutta se aika tuntuu jo pitkältä. En muista aikaa ennen suhdettamme ja tämä yhdessäoloaika on varmasti ollut elämäni onnellisinta. Tämä on pisin seurustelusuhteeni tähän asti ja povaan tälle suhteelle pitkää ikää. Ainakin haluaisin tämän jatkuvan loputtomiin, mutta vain aika näyttää mitä tämä tuo tullessaan. Haaveissa ainakin siintää pitkä seurustelusuhde ja mahdollinen avioliitto sitten joskus. En minä sitä avioliittoa vielä mitenkään tarkemmin pohdi, mutta kyllähän se olisi mieluisaa joskus avioitua.


4. Lukio läpi.
Olen koulussa tavattoman huono. En ole päässyt ainuttakaan matematiikan tai ruotsin kurssia läpi ja se ahdistaa minua välillä todella paljon. Olisi mahtavaa jos osaisi ko. kursseissa käytävät asiat edes välttävästi, olisi tosi kivaa päästä edes yo-kirjoituksiin asti. Tällä menolla näyttää vähän toivottomalta, minulle vaan ei ole suotu laisinkaan matematiikka- tai kielipäätä, turhauttavaa. Kirjoituksissakin pitäisi vetäistä ko. aineista jompi kumpi, mutta olen molemmissa aineissa aivan yhtä huono, joten tulevaisuus näyttää aika heikolta. Mutta olisihan se hienoa jos osaisi matematiikkaa ja ruotsia edes vitosen tai kutosen arvoisesti..

5. Maine. Haluan tehdä jotain, että jäisin historian lehdille. Jotain, että nimeni olisi tunnettu. En toki tahtoisi olla mikään laulaja tai muu megaluokan tähti, en halua että minua tunnistetaan kadulla ja oveni takana väijyvät toimittajat. Haluaisin olla esimerkiksi kirjailija. Nimeni olisi tunnettu, mutta en olisi mikään hillittömän suosittu. Tämä haave minulla on ollut ihan kersasta asti. Aina olen halunnut olla jollakin tapaa tunnettu. Nautin jossakin määrin huomiosta, mutta liika on minullekin liikaa. En koskaan tahtoisi paparazzeja perääni, hillitty suosio olisi minulle enemmän kuin tarpeeksi.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kultaseni, sun kyvyillä susta ei ikinä tule kirjailijaa. Ei ikinä. Tällaisella kornilla paskalla et saa ikinä julkaisijaa.
Saati lukijoita.

Tajja kirjoitti...

Anonyymi: Mä kirjoitan blogissani aivan toisella tavalla mitä kirjoittaessani kaunokirjallista paskaa, joten lukemalla blogiani et voi sanoa mitään toisen saran kirjailijanlahjoistani. :---D Koen olevani etevä kirjoittamaan kaunokirjallista tekstiä, ja olen tuotoksistani saanut yksinomaan positiivista palautetta, joten en usko olevani kovin hakoteillä ;)

Kyllä, blogini on kornia paskaa ja sitä en kiistä. Mutta tuottamani fiktiivinen teksti ei.

Anonyymi kirjoitti...

"Kultaseni, sun kyvyillä susta ei ikinä tule kirjailijaa. Ei ikinä. Tällaisella kornilla paskalla et saa ikinä julkaisijaa.
Saati lukijoita."

Mitäs helvettiä? Jännä, miten joku pystyy ilmeisen varmasti ja jopa sarkastisvivahteisen vittuilevalla asenteella ilmoittamaan kovinkin varman faktan omaisesti jotain kirjoittajan kyvyistäsi, joista ei edes tiedä blogikirjoitteluja enempää.

Pistää vituttamaan tuollainen. Imho kirjoitat blogissasikin paremmin kuin suurin osa (muoti)bloggareista.

Mutta sitten itse asiaan. :--D Piti tulla vaan kertomaan, että blogisi on kiva ja tyylisi mielenkiintoinen. Ilolla tätä lueskelee.

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy ottaa huomioon toki, että tämän blogin lisäksi olen lukenut Tajjan muitakin kirjoituksia paljonkin.
Joten voin varmuudella sanoa että hän ei osaa kirjoittaa fiktiivistäkään tekstiä.
%)

Tajja kirjoitti...

Anonyymi: Kiitos positiiviesta kommentista! Jokaisella on toki kirjoittajankyvyistäni oma mielipiteensä, en vain jaksa uskoa olevani huono kirjoittaja, sillä olen käynyt kirjailijakurssin erinomaisin arvosanoin, myöskin koulussa olen saanut ainoastaan kiitettäviä arvosanoja teksteistäni, ja lukuisia positiivisia kommentteja myös ulkopuolisilta lukijoilta. Mutta jos joku ei tykkää, niin sille ei voi mitään, kaikkia ei voi miellyttää enkä siihen pyrikään. Ihmetyttää vain, kuinka joku minulle tuttu tulee tänne blogiin anonyyminä kommentoimaan kirjoittajanlahjoistani, ilman että on tekstejäni muutoin koskaan kritisoinut.

Anonyymi: Sinulle suosittelen ylemmän tekstin lukemista. Se on sinun mielipiteesi, etkä mielestäni voi sitä esittää faktana. En usko että opettajat, tutut ja kurssin ohjaajat ovat minua kusseet silmään näin monen vuoden ajan, vaan kyllä minulta varmasti niitä kirjoittajanlahjoja löytyy, jos niistä niin paljon positiivista kommenttia saan ;)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, itsekin sain "kirjailijakurssista" erinomaisen ja minun kirjoittajakykyni riittävät juuri ja juuri sanojen peräkkäin laittamiseen. Olen kritisoinut tekstejäsi, mutta ehkä olet torjunut ne kiitos erinomaisen itsetuntosi. On muuten mielenkiintoista, että noin loistavalla itsetunnolla varustettu joutuu selittelemään tekosiaan ja mielipiteitään noin pitkästi. Ja totta, tämähän on vain minun mielipiteeni, kaikkihan eivät tykkää sinuntyylisestä (=paskasta) kirjoitustavasta.

Tajja kirjoitti...

Anonyyymi: :---D En usko että puhut kanssani samasta kirjailijakurssista, sry! Mutta no joo, minulla ei ole aiheeseen enää mitään sanottavaa, mielipiteistä voi aina kiistellä mutta eri asia on, onko siitä kenellekään mitään iloa.