perjantai 16. maaliskuuta 2012

Takkuinen tukka, hiekkalaatikon kukka



Mun takkuloista on kyselty muutamaankin kertaan, ni ajattelin nyt mussuttaa niistä kokonaisen postauksen verran.

MITEN NOI ON TEHTY?
Mun ex-rastapäinen kaveri teki takut meikäläiselle solmimistekniikalla. Yritin keksiä, miten selittäisin ton solmimistekniikan jotenkin järkevästi kirjoittamalla, mutta ehkä fiksuinta on jakaa teille hyödyllinen solmimisvideo!

SATTUKO TAKUTUS?
NO SATTU! Päänahka oli kaiken sen kiskomisen ja repimisen jälkeen niin hellänä, että nukkumisesta ei yöllä meinannut tulla yhtään mitään. Ja päänahka oli kyllä aika herkkänä melkein viikon sen jälkeen. Mut se oli sen arvoista!

KAUAN KESTI TEHÄ NOITA?
Mitähää meillä olis menny.. 4-5h varmaan :D katottiin samalla telkkaria, aika meni tosi nopsaan kyllä. Pidettiin kyllä muutama tupakka- ja kahvitauko!

VOIKS NOITA PESTÄ?
Tää on yleisin kysymys itseasiassa mitä mä näistä saan, oi ihana asiakaspalvelutyö! Ja kyllä, näitä voi pestä ihan niinku normaaliakin tukkaa. Mä käytän näihin Linna-shampoota tai Erittäin hienoa suomalaista shampoota. Pesen takut ehkä viikon tai kahden välein, vähän jaksamisesta kiinni. Suoraa etutukkaa pesen vähän useammin, mutten sitäkään enää kauhean usein. Takut ei ikinä tunnu rasvaisilta eikä näytäkään siltä, passaa mulle! Kuivuminen näillä kestää ihan superkauan, ja jos vähänkin kosteat takut kietaisee ponnarille, on ponnarikohta kostea vielä tuntienkin jälkeen.

MITEN NOITA VÄRJÄTÄÄN?
Ihan just niinku normaaliakin tukkaa. Takut imee sitä väriainetta sisäänsä kyllä aika kiitettävästi, joten kannattaa varata sitä tököttiä vähän enemmän, kuin mitä samaan määrään suoraa tukkaa. Pesuvaiheessa kannattaa olla tosi huolellinen ja huuhtoa hiuksia oikeasti KAUAN, niin väri pääsee pois sieltä takkujen sisästä eikä jää sinne muhimaan.

MITEN NOI SAA POIS?
Nää on nyt olleet mulla jo melkein vuoden ja tiivistyneet tosi hyvin, joten musta tuntuu että näitä ei saa pois enää kuin leikkaamalla. Ei toki tarvii ihan siiliksi vetää! Muutaman sentin pituisen takkutukan saa hoitoaineella ja kammalla auki. Tietty se on ihan hirveetä hamppua, mut ainaki sitä tukkaa jää päähänkin. Jos takut ei oo ehtineet tiivistyä kunnolla, ne saa auki just hoitoaineella läträämällä.

Loppuun vielä takkujen plussat ja miinukset!

+ No nää nyt vaan näyttää helvetin hyvältä
+ Ei tarvii pestä hiuksia niin usein! Nää on niiiin kiireaamujen pelastajat! Nukut vähän liian myöhään, mut ei hätää, voit ottaa minuutin suihkun eikä tarvii stressaa, ettei tukkaa oo pesty viikkokausiin. Ei nimittäin näy eikä tunnu päällepäin!
+ Ylipäätään kaikki helppous. Sano heipat hiuslakalle, muotovaahdolle ja ihan kaikelle. Et enää tartte mitään sellasia! Ja silti tukka ei ikinä oo huonosti. Ei oo mitään liru-lättätukkaa eikä muitakaan kriisejä.
+ Takkuja voi letittää yms. ihan samalla tavalla ku normaaliaki tukkaa!

- Ikuinen ystävä, hilse. Sitä vaan pukkaa. Jouduin laittamaan mun mustat lakanat kokonaan syrjään, kun näytti aina ihan hirveiltä sen hilseen takia.
- Alku on aina vaikeaa. Ei takut heti alussa näytä siltä, miltä haluaisit niiden näyttävän. Ne purkautuu, tulee lenkkejä ja muita mutkia tukkaan ja matkaan. Mut jos vähänkään jaksat nähdä niien eteen vaivaa, niistä muovautuu tosi äkkiä just täydelliset!
Jos takkutukka ei tunnu vastenmieliseltä ajatukselta, suosittelen tutustumaan Takkutukka-keskustelupalstaan! Sieltä löytyy kattavasti tietoa rastoista, niiden tekemisestä, poisottamisesta ja kaikesta siltä väliltä.

4 kommenttia:

Eveliina Lahti kirjoitti...

Mulla päänahkaan ei sattunu hirveesti tekovaiheessa, eikä jälkeenkään, koska nää on tehty tosta tyvestä aika löysäksi juuri sen takia, että ekalla kerralla kun rastoitin, päänahka ei tykänny kireestä tyvestä. Lisäksi mulla hilseongelmat on vähentyny ihan kauheesti rastojen myötä ja oon nytkin elelly varmaan vuoden ihan kivasti ilman melkeen yhtään hilsettä!

Halusin kans linkittää tähän mun oman rastapostauksen, koska monet on sanonu että siitä on ollu paljon hyötyä! Nykyään nää kyllä yli kaks vuotta tosta postauksesta näyttää aika erilaisilta, mutta nykyisen tilankin saa selville vähän selailemalla mun blogia lisää!

Niin, tässä se postaus: http://hamppukaupunki.blogspot.com/2010/01/olen-takkutukka.html

Tajja kirjoitti...

Mun ekat rastat jätettiin tyvestä tosi löysiksi että olis päänahka-ystävällisemmät, mut ne ei näyttäny hyvältä eikä se tyvi meinannu rastottua sit kunnolla mitenkään D: ja sit niihin tuli tyviin järkyttäviä lenkkejä. Nää rastat vol. 3 päätin, että tehdään hiton tiukoiksi ja kireiksi, ettei tuu noita samoja ongelmia :D ja kyllä se kipu oli sen arvosta.
Oon katkera sulle tosta hilsejutusta! :D mulla on suorienkin hiusten kanssa ollut jonkin verran hilsettä, mut rastojen myötä ongelma vaan paheni. Mut ei se mua oikeastaan haittaa kyllä.

Ja kiitti tosta postauslinkistä! Toivottavasti hyödyttää rastannälkäisiä.

Susku kirjoitti...

ajattelin kanssa kertoo omista takuistani, joita tosin ei enää ole *prkl*, jotta sun blogia lukevat ja takkuja harkitsevat saisivat lisää erilaisia näkökulmia.
Eli
mulle tehtiin ekat rastat 2007, siskoni tupeerasi ja tökki huovutusneulalla samana iltana, kun mulla oli konfirmaatio. Mulla on aina ollut kutiava ja herkkä päänahka ja talvisin hilse-ongelmia.
Nukkumaan mennessä tuntui aina pään kutiaminen vaan lisääntyvän. Eräänä iltana keksein, että pistä rastat aina ponnarille ennen nukkumaan menoa, ponnari niskan kohdalle, niin ei paina mistään.
Puoli vuotta mulla rastat oli ja sitten en enää kestäny yhtään sitä päänahan kutiamista.
Takut sain hoitosuihkeen, kamman ja kärsivällisyyden avulla pois.

Muutaman kuukauden päästä kuitenkin kaipasin rastoja ja niiden helpputta niin paljon, että serkkuni (parturikampaaja) tuli tekemään minulle uudet. Tälläkin kertaa jätettiin noin sentti suoraa hiusta tyveen. muuten sitten tehtiin oikein tiukat ohuet takut. Huovutusneula oli kovassa käytössä ja taisi vahaakin hieman mennä. Ohjeeksi sain, että noin joka toisella tai kolmannella kerralla suihkun jälkeen hieman pyörittelisin rastoja ja sohisin huovutusneulan kanssa mahdolliset lenkit piiloon.
Pesusta sanottiin, että älä pese itse rastoja, koska sitten sitä shampoota on vaikea saada pois kaikkea ja se alkaa aikaa myöden homehtumaan. Pese vain päänahka äläkä käytä hoitoainetta. Hiustenkuivaamiseen suositeltiin taputtelua pyyhkeellä sekä puristelua, ei ns. ravistelua eikä hiustenkuivainta.
Päänahkaa pesin 2 kertaa viikossa ja etuhiuksia sitten 2-3 kertaa, riippuen ihan siitä, että olinko menossa jonnekkin ja oliko etuhiukset likaiset.
Molemmilla kerroilla minulla oli päänahan kutiamiseen myös 4 systems merkkistä hiusvettä, joka oli tarkoitettu kuivalle päänahalle, kaljuuntumiselle ja sitten oli vielä muutama muu.

Kuitenkin päänahkani vain oli niin v*tun herkkä, että en kestänyt kutiamista kuin kuukauden toisella kerralla, jälleen sain rastat avatuksi hoitosuihkeen ja kamman avulla. Paljon hiuksia lähti, mutta kyllä niitä päähänkin jäi.

Yhä kaipaan rastoja, ystäväni suositteli päänahan kutiamiseen apteekista jotakin D-kirjaimella alkavaa ainetta, jota itse käyttäneenä hän kertoi, että ensimmäisellä kerralla poltti päänahkaa, mutta toisen kerran jälkeen ei ole kutissut oikeastaan ollenkaan. Ajattelin siis tätä ainetta kokeilla ja jos se auttaa, niin ken tietää jos vaikka löytyisi rastat taas meikäläisenkin päästä vuoden sisällä :D

qifei2012 kirjoitti...

Task jewelry or maybe a few weights p90x. One such is alright, however shouldn't have any lower than one particular or use the alternative. I absolutely include each of them, thus even if Today im journeying I could conduct P90X workout tactic 90 day workout. Many handlebars which experts claim increases about 30 kilos is a wonderful bodyweight first Wholesale p90x workout.